12 december, 2019

Bedrijventerreinen moeten toekomstbestendig worden. De urgentie is groot: een derde van de bedrijventerreinen is niet toekomstbestendig, blijkt uit de meetresultaten van onze Next Economy Effect Rapportage (NEER), die is toegepast op meer dan 1.000 bedrijventerreinen.

Inmiddels hebben we veel gemeenten geholpen om verbeterstappen te zetten. Deze ervaring en kennis bundelen we voor u in een training. We delen de laatste inzichten en er is volop ruimte om met uw eigen vragen en cases aan de slag te gaan.

Programma

12:30 uur     Lunch en kennismaking

13:00 uur     Opening en aftappen vragen

13:15 uur     Turbo op toekomstbestendige bedrijventerreinen:

  • Onze visie op en ervaringen met de meest actuele next economy trends voor bedrijventerreinen: (1) circulaire economie, (2) energietransitie en (3) digitalisering.
    Effecten op bedrijvendynamiek en ruimtevraag. Meer of minder vraag? Geclusterd of verspreid? Top- en flopplekken? Met laatste inzichten uit nieuwe prognoses van ons voor onder andere de provincies Utrecht, Zeeland, Overijssel en Noord-Brabant.
  • Stand van Bedrijventerreinenland: hoe scoren bedrijventerreinen nu op toekomstbestendigheid? Wat gaat goed? Wat kan beter? Meetresultaten van 1.000 terreinen met ons model Next Economy Effect Rapportage (NEER).
  • Draaien aan de turboknop: hoe maakt u uw bedrijventerrein toekomstbestendig? Overzicht van concrete stappen die u en uw ondernemers kunnen zetten: quick wins en verborgen kansen.
  • Met veel praktijkinzichten uit vitaliteitsscans en bedrijventerreinaanpakken voor onder andere Metropoolregio Amsterdam, Friesland, Stedelijk Gebied Eindhoven, Noord-Holland-Noord en De Kempen.

14:15 uur     Vraag maar raak

14:45 uur     Pauze

15:00 uur     Bespreking van uw cases (stuur uw case gerust vooraf in)

16:30 uur     Borrel


Trainers
naam werknemer
Evert-Jan de Kort
senior partner
naam werknemer
Juriën Poulussen
senior adviseur