02 juli 2014

share
EmailLinkedInTwitter

Eerste initiatiefnemers Oosterwold klein formaat flitsmail

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Esther Geuting (directeur innovatie Stec Groep) is de komende twee jaar gebiedsregisseur van Oosterwold: 4.300 hectare tussen Almere en Zeewolde en ruimte voor 15.000 woningen. Oosterwold is een zeer innovatieve vorm van gebiedsontwikkeling gericht op het faciliteren van alle mogelijke wensen van particulieren, coöperaties en ondernemers. Bijzonder aan het project is dat initiatiefnemers hier niet alleen hun eigen huizen bouwen, maar zelf plekken en kavels uitzoeken en hun eigen wegen, riolering, energie en openbare ruimte zullen aanleggen. De eerste 10 pioniers in het gebied hebben zojuist een intentieverklaring getekend.

Eerste reacties van de pioniers: “Echt heel vernieuwend”, “Een heel aantrekkelijk plan” en “Echte ruimte om ons eigen concept te realiseren.”

Oosterwold wordt ontwikkeld door de gemeenten Almere en Zeewolde en het Rijksvastgoedbedrijf. Zij selecteerden Esther Geuting van Stec Groep als gebiedsregisseur. Door de organische manier van groeien is niet te voorspellen hoe het gebied er straks uit komt te zien, maar de verwachting is dat er een brede diversiteit aan woon- en werkmilieus zal ontstaan.

Klik hier voor het persbericht van de gemeente Almere.
Zie hier een korte film over Oosterwold.

Meer informatie over Oosterwold? Bel met de gemeente Almere (14 036), gemeente Zeewolde (036 5229522), het Rijksvastgoed- en ontwikkelingsbedrijf (06  53 70 13 46) of Esther Geuting van Stec Groep (026-751 41 00). Of ga naar de website van Oosterwold. Klik hier.