27 mei 2013

share
EmailLinkedInTwitter

Woensdag 22 mei maakte Platform31 bekend welke elf nieuwe ‘krimpexperimenten’ zijn geselecteerd. Stec Groep dacht mee met twee van deze experimenten:

2. Hoe courant is uw dorp? Nederweert – particulier woningbezit
In een van de kernen van de gemeente Nederweert gaat de gemeente met private partijen en bewoners en eigenaren van woningen aan de slag met manieren om de courantheid van de eigen woningen te vergroten. Het doel is bewustwording door middel van trainingen en rondetafelgesprekken en het aanbieden van handvatten om de courantheid van de woning te vergroten.

10. Maximaal privaat/ 0-euro aanpak Noord-Holland – economische vitaliteit
Het experiment is gericht op vitaal houden van bedrijventerreinen in Noord-Holland Noord, waarbij vooral gekeken wordt naar investeringen vanuit de bedrijven in plaats van investeringen vanuit de overheid. Het experiment gaat in op de vragen: welke investeringen zorgen ervoor dat een bedrijventerrein interessant blijft voor ondernemers en welke eigen inzet van ondernemers kun je verwachten?

Klik hier voor het volledige bericht.

Er waren 41 experimenten ingediend. Elf ervan zijn gehonoreerd. Bij de selectie is vooral gelet op nieuwe samenwerkingsvormen, de bottom-up benadering, economische vitaliteit en de aanpak van de particulier voorraad.

Ook succesvol verder komen met bevolkingsverandering? Bel Peter van Geffen, telefoon 026 751 41 00.