11 juli 2018

share
EmailLinkedInTwitter

Stec Groep bouwt logistieke adviespoot uit

Wim Eringfeld (55) treedt 20 augustus aan als directeur van Stec Groep. Hij volgt de huidige directeur Peter van Geffen op, die begin 2019 vertrekt. Wim Eringfeld is nu managing director bij DHL Supply Chain in Duitsland en nauw betrokken bij de uitbouw van de DHL-vastgoedportefeuille. Zijn komst betekent voor Stec Groep een impuls op het vlak van de internationale logistiek, supply-chain, triple helix samenwerking, locatieadvisering aan DC’s en regionale economie. Wim Eringfeld bezit nu de meerderheid van de aandelen in Stec Groep.

Wim Eringfeld over de propositie van Stec Groep op logistiek: “Vanuit mijn achtergrond weet ik dat er grote behoefte is aan nieuwe logistieke capaciteit. De logistieke sector staat door personeelstekorten en technologische innovaties aan de vooravond van grote veranderingen. Hoe ga je daar mee om? Wat is de beste koers? Wij kunnen gedegen advies geven.”

30 jaar ervaring in logistiek
Wim Eringfeld studeerde economische geografie in Nijmegen. Daarna koos hij voor de logistieke sector. In de bijna 30 jaar bij DHL opende hij vele DC’s en was hij betrokken bij veel locatie- en vastgoedbeslissingen. Wim is al sinds 20 jaar ‘stille’ aandeelhouder van Stec Groep, en breidt nu zijn betrokkenheid en bezit uit. ‘Ik heb veel zin om mijn schouders te zetten onder dit prachtige, marktgerichte bedrijf met een sterke identiteit en cultuur. Ik zie grote kansen om het bedrijf verder te ontwikkelen.”

Peter van Geffen: na 20 jaar afscheid
Peter van Geffen treedt begin 2019 af als directeur, na 20 jaar inzet voor de onderneming. “Ik vond het tijd om het bedrijf los te laten. Ik ben blij dat Wim en Stec Groep goed matchen, ik wens iedereen veel succes met het bureau en zal mijn laatste half jaar nog met veel plezier voor onze klanten werken.”

Commitment
De medewerkers van Stec Groep hebben hun commitment uitgesproken om de komende jaren met Wim het bureau uit te bouwen. Esther Geuting blijft directeur innovatie op het gebied van wonen en gebiedsontwikkeling, Evert-Jan de Kort partner op het vlak van bedrijventerreinen, winkels, kantoren en regionale economie.