Betaalbare woningen voor lage en middeninkomens: kans voor gemeenteraden om problemen aan te pakken

Meer nieuws

Geen onderwerp voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 is zo heet als de (lokale) woningmarkt. Hoe bemachtigen met name middeninkomens een geschikte woning? Uit onderzoek van I&O research blijkt dat ‘betaalbaar wonen’ hét belangrijkste onderwerp is voor kiezers voor de verkiezingen in maart.

Geen enkele Nederlandse gemeente lijkt onder het probleem van een tekort aan geschikte woningen voor middeninkomens uit te komen. Terecht een ‘hot item’ dus voor menig (toekomstig) raadslid. Hoe lossen we dit hardnekkige probleem de komende collegeperiode op? Nu is de kans voor gemeenteraden om te pleiten voor een juiste mix aan instrumenten. Nu is het moment om dit hardnekkige probleem aan te pakken.

Inzet van een enkel instrument is slechts een lapmiddel. Iedere gemeente is uniek en vraagt daarom om een set aan acties, instrumenten en beleid op maat. Stec Groep toont u in een minivisie een mix aan instrumenten waarmee betaalbare woningen voor lage en middeninkomens kunnen worden gestimuleerd. U kunt hiermee binnen uw gemeente een goede afweging maken van de meest geschikte mix aan instrumenten die kunnen bijdragen aan een gezonde en betaalbare woningmarkt.

Publicatie

Klik op het whitepaper, vul het downloadformulier in en het downloaden start direct.


Meer informatie?

Heeft u een vraag na het lezen van dit artikel?
Onze adviseurs staan u graag te woord of bel met 026 – 751 41 00.