De woningmarkt is niet af, volkshuisvesting kan veel beter

Meer nieuws

Een tekort van circa 280.000 woningen, de betaalbaarheid staat voor een kwart van de huishoudens onder druk en de woningmarkt zit in meer dan de helft van de gemeenten op slot. Daar komen de opgaven voor het verbeteren van de kwaliteit en leefbaarheid in de wijk en de extra opgaven door migratie nog bij. Een woningmarkt die ‘af’ is, zoals toenmalig minister Blok in 2017 nog concludeerde? Niet aan de orde. Wel kunnen we de volkshuisvesting nog flink verbeteren.

Minister Hugo de Jonge lanceert met de Nationale Woon- en Bouwagenda de meest ambitieuze nationale agenda van de afgelopen 25 jaar. De lijnen en visie hieruit vormen een mooi vertrekpunt om de beschikbaarheid, betaalbaarheid en kwaliteit van het woningaanbod in Nederland aan te pakken. 

Vertraging en forse uitval van bouwproductie zijn helaas in veel gemeenten een feit. Ze vormen een bom onder de uitvoering van de plannen van de minister en zeker ook voor uw lokale woningbouwambities. Tegelijkertijd is het voor u als gemeente niet mogelijk om alles te beïnvloeden. Richt u daarom op wat u wel kunt doen. 

In ons whitepaper onderscheiden we drie hoofdopgaven waarop u als gemeente direct invloed heeft en drie acties waarmee u direct kunt starten, inclusief bijbehorend instrumentarium. We bieden u daarmee de handvatten om lokaal met de opgaven op de woningmarkt aan de slag te gaan en de volkshuisvesting in uw gemeente nog veel beter te maken.

Publicaties

Klik op het whitepaper, vul het downloadformulier in en het downloaden start direct.


Meer informatie?

Heeft u een vraag na het lezen van dit artikel?
Onze adviseurs staan u graag te woord of bel met 026 – 751 41 00.