Gemeentebenchmark Omgevingswet 2020

Meer nieuws

Niet op 1 januari 2021 treedt de Omgevingswet in werking maar op 1 januari 2022. Hiermee ontstaat tijd en ruimte voor een goede implementatie van de wet en de nieuwe werkwijzen. In deze benchmark peilen we jaarlijks de stand van zaken rondom de invoering van de Omgevingswet bij gemeenten. Waar staan gemeenten en wat zijn de ambities? Welke overwegingen spelen er bij de implementatie van de Omgevingswet?

Respons: een derde van alle Nederlandse gemeenten

Dit onderzoek vond plaats in de maanden april tot en met juni 2020 en is uitgevoerd via een gerichte online enquête onder gemeenten, verspreid door Nederland. In totaal hebben 115 gemeenten de vragenlijst ingevuld. In deze benchmark maken we onderscheid naar stedelijkheid. Basis hiervoor zijn de CBS-gegevens over adressendichtheid per gemeente.

Derde jaar op rij benchmark uitgevoerd

Dit is het derde jaar op rij dat we de gemeentebenchmark Omgevingswet uitvoeren. Hierdoor kunnen we de vergelijking maken met voorgaande jaren en worden ontwikkelingen zichtbaar. Heeft u interesse in het volledige rapport? U leest bijvoorbeeld in hoofdstuk 3 de tips aan gemeenten voor een goede implementatie. Klik op de link hieronder, vul het downloadformulier in en het downloaden start direct.

Publicaties

Klik op het rapport of whitepaper, vul het downloadformulier in en het downloaden start direct.


Meer informatie?

Onze adviseurs staan u graag te woord. Mail of bel met 026 – 751 41 00.