Help, bedrijfspand gezocht! Aanbod zakt naar recorddieptepunt

Meer nieuws

Update leegstand en aanbod bedrijventerreinen 2022

Succes gewenst aan wie een bedrijfspand zoekt: aanbod en leegstand zijn inmiddels gezakt tot 3,8% van de voorraad en op bedrijventerreinen zelfs naar een recorddieptepunt van 1,8%, zo blijkt uit de laatste ‘Aanbodmonitor bedrijfsruimte op bedrijventerreinen’ van Stec Groep.

De krapte doet zich voor over de volle breedte: zowel in de stad als in het landelijk gebied en op alle soorten bedrijventerreinen. Daar komt bij dat bijna een op de twee panden die worden aangeboden incourante panden zijn die al langere tijd leeg staan. Denk hierbij aan bedrijfsruimten die slecht scoren op duurzaamheid, maatvoering en ligging. De ruimtevraag op bedrijventerreinen blijft daarentegen naar verwachting hoog door trends als energietransitie, circulaire economie en de forse verstedelijkingsopgave (zie ons whitepaper). Er is dus een nijpend tekort aan beschikbare en courante bedrijfsruimte op bedrijventerreinen in Nederland.

Door periodiek – op zijn minst jaarlijks – aanbod en leegstand op bedrijventerreinen te monitoren kan op lokaal niveau problematische krapte (of overaanbod) op tijd gesignaleerd worden. Dit gebeurt nu veel te weinig.

Zie onderaan dit bericht de link naar het volledige onderzoek.

Publicatie

Klik op het whitepaper, vul het downloadformulier in en het downloaden start direct.


Meer informatie?

Heeft u een vraag na het lezen van dit artikel?
Onze adviseurs staan u graag te woord of bel met 026 – 751 41 00.