Whitepaper ‘Slimme woningbouw met gouden driehoek’

Meer nieuws

Woningprijzen breken record na record. Starters komen vrijwel nergens aan de bak. Het verschil tussen insiders (met een koopwoning of passende huurwoning in de sociale- of vrijesectorhuur) en outsiders neemt maand op maand toe. Dit wordt overal gevoeld blijkt uit onze enquête naar woonopgaven onder gemeenten. Landelijk is er een woningtekort van circa 300.000 woningen (ABF, 2021). Bouwen, bouwen, bouwen dus? Jazeker, maar er is meer nodig.

Onderbelicht is de rol die doorstroming speelt in de huidige problematiek. Doorstroming heeft grote invloed op het kunnen realiseren van woonwensen. Doorstroming zorgt er namelijk voor dat bestaande woningen vaker beschikbaar komen en de woningvoorraad efficiënter benut wordt. Meer huishoudens kunnen daardoor – wanneer slim wordt bijgebouwd – in de kwalitatief gewenste en betaalbare woning wonen.

In ons whitepaper ‘Slimme woningbouw met gouden driehoek’ focussen we op de doorstroming van huishoudens tussen sociale huur, middenhuur en betaalbare koop. We beschrijven basisprincipes voor programmering binnen de gouden driehoek inclusief instrumenten om de betaal- en beschikbaarheid te verbeteren.

Figuur: Gouden driehoek

Publicaties

Klik op het rapport of whitepaper, vul het downloadformulier in en het downloaden start direct


Meer informatie?

Heeft u een vraag na het lezen van dit artikel?
Onze adviseurs staan u graag te woord of bel met 026 – 751 41 00.