Training

Webinar ‘De routekaart voor circulaire bedrijventerreinen’ samen met Vereniging Circulair Friesland

Meer trainingen

Locatie: Online

Kosten: Gratis

Samen met de Vereniging Circulair Friesland organiseren we de webinar ‘De routekaart naar circulaire bedrijventerreinen’. Bent u erbij?

Bedrijventerreinen spelen een centrale rol in veel van de huidige opgaven, zoals de energie- en klimaatopgaven, de transitie naar een circulaire economie en digitalisering. Hoe kunnen ondernemers en gemeenten samen met andere betrokkenen, zoals waterschappen en netbeheerders, werken aan bedrijventerreinen met een zo hoog mogelijke toekomstwaarde?

Denk hierbij aan:

  • Het verduurzamen van de energievoorziening
  • Verlagen van hittestress en risico’s op wateroverlast
  • Het benutten van (elkaars) reststromen
  • Plek bieden aan de circulaire economie
  • Het aantrekken van talent 
  • Een gezonde werkomgeving

Circulair en maatschappelijk verantwoord ondernemen is hét businessmodel van de toekomst, en leidt tot nieuwe eisen aan de inrichting en de organisatie van bedrijventerreinen.

In deze webinar vertellen we met voorbeelden uit onze adviespraktijk hoe u concreet aan de slag kunt. Specifiek gaan we in op Friesland, waar de Vereniging Circulair Friesland samen met gemeenten en ons werkt aan Routekaarten voor Circulaire Bedrijventerreinen. De kracht van de Vereniging Circulair Friesland zit in de samenwerking tussen overheden, ondernemers en onderwijs – en deze kracht komt sterk tot uiting op de bedrijventerreinen. Tijdens de webinar is er ruimte om uw cases en vragen te bespreken. Deze kunt u vooraf of tijdens de webinar inbrengen.

Jantie van der Laan (Programmamanager bij de Vereniging Circulair Friesland) deelt in de webinar haar praktijkervaringen bij het opstellen van de routekaarten. Ze vertelt hoe ze in Friesland te werk gaan om bedrijventerreinen circulair te maken samen met alle betrokken partijen en hoe dit ook in andere regio’s toegepast kan worden.


Trainers

Jantie van der Laan

Programmamanager Vereniging Circulair Friesland