Training

Webinar ‘Beter benutten bestaande woningvoorraad’

Meer trainingen

Locatie: Online

Kosten: Gratis

Wilt u de juiste keuzes maken in uw nieuwbouwprogrammering? Kansen voor wonen, zorg en welzijn combineren en verzilveren? Actief aan de slag met uw bestaande woningen en leefbaarheid in wijken? Dan is dit het moment! Vanaf 2026 moet u namelijk een volkshuisvestingsprogramma hebben. Dit programma bevat uw integrale visie op wonen, zorg, welzijn en leefbaarheid.

Om u hierbij te helpen organiseert Stec Groep dit najaar drie webinars, in lijn met de thema’s van het volkshuisvestingsprogramma:

  • Beter benutten bestaande woningvoorraad
  • Haalbaar en betaalbaar
  • Wonen en zorg

Op 31 oktober gaan Lukas Meuleman en Arlinde Dul met u in gesprek over het beter benutten van de bestaande woningvoorraad. Hoe kunnen optoppen, splitsen, aanplakken, woningdelen of (mantelzorg)wonen in achtertuinen bijdragen aan méér woningen en leefbare wijken en dorpen in uw gemeente? Raak geïnspireerd door mooie praktijkvoorbeelden uit provincie Zuid-Holland van Jeroen Moors.

Bij deze nodigen we u van harte uit voor het webinar!

De andere twee webinars staan gepland op 6 en 12 november van 13:00 tot 14:00 uur:

Haalbaar en betaalbaar wonen
Op 6 november praten Erik de Leve en Esther Geuting u bij over het thema haalbaar en betaalbaar. Door gestegen bouwkosten, hogere rentes, stagnerende prijzen en een sterkere focus op betaalbaarheid, staat de financiële haalbaarheid van woningbouw¬projecten onder druk. Hoe komt u onder deze omstandigheden tóch tot realisaties? Hoe werken beleidskeuzes door in de grondexploitatie? En welke knoppen heeft u om aan te draaien? We delen goede voorbeelden en geven concrete handvatten en tools mee die direct toepasbaar zijn. Aanmelden voor dit webinar kan hier.

Wonen en zorg
Op 12 november kunt u met Luuk Lentferink en Maartje Lucassen in gesprek over uw visie op wonen en zorg. Hoe komt u tot een gedragen resultaat? Wat werkt wel en wat werkt niet? We leggen de verbinding tussen het sociaal en ruimtelijk domein met de ‘Thuis en dichtbij scan’ en gaan in op de keuzes die u kunt maken met het oog op ‘langer thuis’. Aanmelden voor dit webinar kan hier.


Trainers